KIPARSKA DELAVNICA – MODELIRANJE | Mentor: Marijan Mirt

Kiparstvo razumemo kot interpretacijo snovne (materialne) resničnosti v novo izrazno obliko, ki na nas vpliva z vizualnega, otipnega, prostorskega in sporočilnega vidika. Z uporabo resničnih materialov omogoča telesen prikaz nesnovnih konceptov ali idej.«

Na več dnevni kiparski delavnici se bomo spoznali s tehniko modeliranja. Udeleženci bodo ustvarjali na podlagi lastnih idej. Skulpture bomo gradili iz Teraton gline.

Konstrukcija (skelet) pa bo narejena iz varjene železne konstrukcije. Vsak udeleženec bo imel možnost ustvariti skulpturo majhnega ali srednjega formata (od 50 do 90 cm višine). Na koncu delavnice bomo skulpture še pobarvali z akrilnimi barvami ali jih »patinirali« (imitirali bomo bronaste skulpture).

Namen delavnice je revitalizirati nekoliko zapostavljeno kiparsko umetnost. Pokazati udeležencem, da ustvarjanje v kiparskem mediju ni tako zahtevno kot zgleda na prvi pogled. Skulptura, ki jo bo naredil vsak udeleženec pa bo dokaz, da je kiparstvo nekaj izjemnega, kajti udeležencu bo ostal tridimenzionalni predmet realizirane lastne ideje.

Delavnica je namenjena popolnim začetnikom kot tistim, ki že imajo izkušnje v kiparskem izražanju.

Mentor: akademski kipar Marijan Mirt.

Delavnica bo potekala vse dni festivala od

C E N A = 30€ s festivalsko karto.

Število udeležencev omejeno, PRIJAVA je obvezna.

Back