Krautwerk // HARALD GROSSKOPF & EBERHARD KRANEMANN (Ger)

Harald Grosskopf je glasbenik z bogatimi izkušnjami. Kot bobnar je sodeloval na zgodnjih albumih Klausa Schulzeja, s skupino Ash Ra pa je posnel trinajst albumov. Haraldovi solo projekti Synthesist in Oceanheart sodijo med reprezentativnejše projekte nemške sodobne elektronske godbe. Eberhard Kranemann – glasbenik, slikar in multimedijski ustvarjalec, sodi med ustanovitelje legendarne zasedbe Kraftwerk, ene najvplivnejših elektronskih zasedb nasploh. Med ostalim je sodeloval tudi z legendarnim krautrock bandom Neu!, samostojno pa je nastopal in izdajal albume pod imenom Fritz Müller.

Harald in Eberhard sta v projektu Krautwerk združila bogate glasbene izkušnje v zvok, ki ponuja neslutene kozmične razsežnosti. Gre za enega najbolj zanimivih sodelovanj v zadnjih letih, ki je nastal na tradiciji, izvirajoč iz enega od najkreativnejših glasbenih žanrov, ki je precej vplival na razvoj popularne godbe.

Album ”Krautwerk” ki sta ga izdala v lanskem letu je stroka takoj uvrstila v nove ”krautrock” klasike. Zanimivo je, da sta se Grosskopf in Kranemann prvič srečala šele leta 2016, ter se zelo hitro dogovorila za sodelovanje. Krautwerk nas bo popeljal na glasbeni izlet v zgodovino z jasno vizijo prihodnosti!

 

 

No Comments

Leave a Reply