“Zemeljska jasnovidnost se izliva v naključja”

Shushy; Belatehnika&Beladona ; »Zemeljska jasnovidnost se izliva v naključja« 

Prostorska postavitev- instalacija.  Na ogled bo od petka 5. 7. do nedelje 7. 7. na Sotočju.

Avtor že vrsto let pobira  ostanke industrijskega oblikovanja in naravne dobrine, ki prihajajo iz različnih koncev planeta. Predmete povezujejo odtenki iste barve (bela) in različne časovne dimenzije. Izbrani delčki tvorijo miniaturne skulpture, ki so sestavljene iz drobnih detajlov. V kombinaciji z naravnimi materiali se lahko zazdijo kot naključje časa in prostora. Predmeti industrijskega oblikovanja se razlikujejo glede na leto nastanka in stila oblikovalca. Nekateri izmed njih imajo danes kot redkost zaradi prekinitve proizvodnje, spremembe designa ali konca na deponiji že etnografsko vrednost.

Postavitev spremlja zvočni posnetek ptičjega oglašanja iz porečja Posočja.

Kot Šuši prvič samostojno razstavlja l.1995 v kultnem Metelkovskem klubu Channel Zero, pozneje pa še v Belokrajnskem MKC, krškem ZPZN, Ormoškem Unterhundu, Ilirsko Bistriškem MKNŽ, pred Postonjskim Notranjskim Muzejem, ob dnevu podnebnih sprememb, dnevu okolja in svetovnem dnevu oceanov v sodelovanju s Cankarjevim domom na ploščadi in stenah CD, v K4, na Trnfestu, na skupinskih razstavah v nizozemskem Eindhovnu, v Beogradu, galeriji ŠKUC, v  Sao Paulu, mongolskem UlaanBataarju in različnih lokacijah na Metelkovi.

Ob koncu osemdesetih se prične ukvarjati z grafiti in ustanovi likovno skupino Mizzart, ki deluje na Metelkovi, bil je sodelavec domačih in tujih okoljskih in naravovarstvenih nevladnih organizacij in sodelavec marketinških podjetji. Ustvarja tudi tako imenovano poljudnoznanstveno glasbo.

Izraz bela tehnika se v naši zavesti pojavlja kot izraz za gospodinjske aparate. Z njeno pojavitvijo je prišlo do vedno večje odtujenosti človeka do narave in številnih posledic v okolju.

Beladona ali po naše Voljčja češnja, je rastlina, ki so jo v preteklosti uporabljali tako pri verskih obredih kot ljubezenskih napojih, čarovnice pa so iz nje pripravljale svoje čudežne maže. Njeno uporabo danes odsvetujejo, saj človeškega duha tako pretrese, da se ponovno sooči s samim seboj.